Aalborg, Hasserisvej 132, Villa Staun

Arkitekt:

Ejnar Packness

Fra omkring år 1900 udviklede Hasseris sig til et populært villaområde for Aalborgs velhavende bedsteborgere - lidt i stil med Gentofte nord for København. Hasseris var i denne periode en selvstændig landkommune, men blev ved kommunesammenlægningen i 1970 en del af Aalborg.
De første huse i Hasseris var store landsteder, der helt naturligt blev forbilleder for de efterfølgende bygmesteragtige villaer. En af bydelens frodigste og mest velbevarede huse fra denne tid er ifølge Aalborg store arkitekt Jacob Blegvad Ejnar Packness's Villa Staun, der er en dansk fortolkning af barokkens magtfulde bygningskroppe.
Men samtidig er husets fast komponerede hovedgreb også beslægtet med nationalromantikken. Bygningen er varieret med mange levende vindueskombinationer og små bygningsdetaljer, hvis form og farvesætning skaber en fin kontrast til den tunge gulkalkede bygning og de teglklædte tage.
Opførelsesdata

Årstal: 1910 - 1911

Adresse

Hasserisvej 132, Hasseris
DK-9000 Aalborg

Byggeriets øvrige parter

Anvendelse

Hovedfunktion : Bolig
Bygningsart : Villa

Referencer
P. Svensson og Jacob Blegvad: Om Packness 1879-1952, Eget Forlag, 1982. Jacob Blegvad: Hasseris villaby - huse og arkitektur, Selskabet for Aalborgs Historie, 1991. Erik Iversen: Arkitekten Packness. Hasserisstuerne, 2011. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE