Aalborg, Hasserisvej 115

Arkitekt:

Frits Schlegel

Gorm Bremmer var en foretagsom herre i Aalborg. Han ernærede sig som overretssagfører, direktør og konsul, men interesserede sig også for gode huse.
Først byggede han i 1916 en klassicistisk villa på Hasserisvej 113 med Martin Nyrop som arkitekt for derefter i 1937 at opføre et funtionalistisk hus med Fritz Schlegel som arkitekt på naboparcellen.
Denne sidste villa hylder funktionalismens krav om saglighed og en fornuftig brug af stoflige, lokale materialer, der kunne tåle vejrliget. Den fremtræder derfor i en opdelt komposition med rødt murværk mod øst og jernbeton mod vest. Som det var moderne i 1930'erne havde bygningen tynde stålvinduer samt elegante franske døre i den murede fløj.
De centrale funktioner er spisekøkkenet og opholdsstuen. Fra havestuen er der via havestuen adgang til en stor overdækket terrasse mod lyset i den sydvest-vendte have.
Opførelsesdata

Årstal: 1937 - 1937

Adresse

Hasserisvej 115, Hasseris
DK-9000 Aalborg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Direktør Gorm Bremmer

Anvendelse

Hovedfunktion : Bolig
Bygningsart : Villa

Referencer
Jacob Blegvad: Hasseris villaby - huse og arkitektur, Selskabet for Aalborgs Historie, 1991. Vibeke Andersson Møller: Arkitekten Frits Schlegel. Arkitektens Forlag, 2004. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE