Odense, Englandsgade 25, Havnehuse

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Odense Kommune har påbegyndt en byudvikling af havneområdet – fra traditionel industrihavn til byområde – og erhvervsdomicilet er første byggeri i denne udvikling. Området har, med sin nærhed til Odenses historiske bykerne, vandet og romantiske skovlandskab, et stort potentiale for et kvalitativt løftet bykvarter sammensat af boliger, erhverv og rekreative aktiviteter.
Bygningen består af to U-formede elementer, der kobles til en sammenhængende bygningsstruktur i fem til syv etager, og som i skala svarer til de store volumener i havnen. Mellem de to bygningskroppe dannes et overdækket atrium, som dels sikrer den visuelle forbindelse mellem de åbne balkoner og etagerne, dels understøtter ideen om et stort virksomhedsfællesskab.
I stueetagen er husets ankomst- og hovedrum, fællesfunktioner som reception, kantine og konference-/mødefaciliteter. På de øvrige etager indrettes kontorlejemål, fleksible i størrelsen, og med mulighed for både åbne og lukkede kontorlandskaber.
Opførelsesdata

Årstal: 2004 - 2005
Bygningsændringer og ombygninger:
Kontorer og boliger indgår i en samlet plan for havneområdet Kontorbygning 2005 Deloitte-bygning 2008 Lejeboliger af Frede Nielsens Tegnestue 2008

Adresse

Englandsgade 25, Havnen
DK-5000 Odense C

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Topdanmark Ejendom A/S, Deloitte
Ingeniør: Rambøll A/S
Landskabsarkitekt: Landplus Schønherr Landskab
Entreprenør: KPC Byg A/S
Konsulent: Niras A/S (bygherrerådgiver) Mathilde Aggebo og Julie Henriksen (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Kontorhuse og boliger
Særlige aspekter: Bedste projekt i indbudt konkurrence 2002

Referencer
Arkitektur DK 1-2006, side 48. Byggeri 8-2005, 2-2008 og 4-2008. byggeplads.dk 3 og 4-2005. Arkitektur Guide Øerne, Arkitektens Forlag, 2006, side 229. Petersen Tegl efterår 2008. Politiken 31-08-2012. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE