Testrup Højskoles Musikbygning, Mårslet

Arkitekt:

Schmidt, Hammer & Lassen K/S, MAA

Den gamle grundtvigianske Testrup Højskole i det østjyske landskab syd for Aarhus blev i 2000 udvidet med en musikbygning, der står med sit eget klare arkitektoniske udtryk uden at beklikke de ældre bygningers betydning eller det smukke landsbymiljø. Bygningen forener høj funktionel og bygningskunstnerisk kvalitet.
Musikbygningen er placeret øst for hovedbygningen og rummer en stor og lille sal, et lydstudie, tre øverum samt kontor. Den er disponeret med store lyse og brede gangarealer, der præges af en kreativ brug af fyrretræsvægge og murstenspiller. I sale og øverum er der anvendt trægulve med tynde stave, mens de øvrige rum har pladsstøbte armerede betonfliser. Bygningen er opført med en skjult betonkonstruktion, som har gjort det muligt at arbejde med den gule teglsten som en kunstnerisk udsmykning ude og inde. Den gule horisontale teglsten understøtter også akustikken og refererer til skolens eksisterende bygninger.
Store glaspartier åbner op fra alle rum mod haven og landsbyen og synliggør samtidig husets puls og liv. Vandrehallen føjer sig om et træklædt møbel, indeholdende magasiner, teknikrum og toiletter. De store træ- og facadepartier er udført i oregonpine, mens gulvene er af granit eller egestave.
Opførelsesdata

Årstal: 1999 - 2000

Adresse

Testrupvej 101
DK-8320 Mårslet

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Testrup Højskole
Ingeniør: Arne Elkjær ApS
Landskabsarkitekt: Schmidt, Hammer & Lassen
Entreprenør: KPC Byg A/S
Konsulent: AC Gade (akustisk rådgivning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Musikbygning
Særlige aspekter: Præmieret af Århus Kommune 2002

Referencer
Arkitektur DK 1-2001, side 1. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE