Dana Data, Skejby, Århus (nu andre lejemål)

Arkitekt:

Schmidt, Hammer & Lassen K/S, MAA

Dana Data var en af de fremstormende virksomheder i 1990'erne, da der var stor efterspørgsel efter nye it-systemer og Internet-opkoblinger. Firmaet fik vokseværk og etablerede et nyt hovedkontor i Skejbys rodede industriområde nord for Aarhus.
Her blev bebyggelsen disponeret med en let buet, treetagers glashovedbygning mod Brendstrupgårdsvej og en bagvedliggende toetagers værksteds- og lagerbygning. Ved den konvekse ankomstside blev der anbragt en lav, cirkulær kursusbygning, der som kontrast til glasfacaden blev beklædt med cedertræ. På den konkave side blev der placeret en kantine i en firkantet bygning.
Hovedbygningens konvekse glasform spiller bevidst og fint op til nabohuset Spejlbuens konkave form ved Randersvej. Den fik en ensidig indretning med åbne kontorlokaler mod vest i kontrast til den lukkede rygrad mod øst, hvor gangzoner og birum blev placeret. Denne kerne er et par meter højere end kontordelen, fordi ventilationen blev placeret øverst. Alle kursus- og kontorlokaler fik vandkølede lofter på grund af varmen fra de mange edb-skærme.
Værksteds- og lagerbygningen blev opbygget af et standard-søjle-drager-system i beton, lukket med stålsinusplader i en sort-grå lakering.
Dana Data eksisterer ikke mere. Nu anvendes bygningen til forskellige lejemål.
Opførelsesdata

Årstal: 1996 - 1997

Adresse

Ofof Palmes Allé 44, Skejby
DK-8200 Århus N

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: TeleDanmark
Ingeniør: Rambøll A/S, FRI, Århus
Landskabsarkitekt: Schmidt, Hammer & Lassen K/S
Entreprenør: J&B Entreprise
Konsulent: Malene Landgren (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Datahus
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i indbudt konkurrence 1995. Tilgængelighed. Fremhævet af Århus Kommune 1998

Referencer
Arkitektur DK 8-1997, side 484. Mogens Brandt Poulsen: Århus Arkitekturguide. Arkitektskolen i Aarhus, 1999. Arkitektur Guide Jylland, side 237. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE