Syddansk (Sydjysk) Universitetscenter, SUC, Esbjerg

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Sydjysk Universitetscenter er planlagt over et tæt, strukturalistisk princip med en logisk opbygning omkring hovedindgang og hovedstrøget, hvor fælles funktioner er placeret.
Strukturen kan umiddelbart optage og videreudbygge etaper af forskellig størrelse og placering, og således hægte sig på det overordnede trafiksystem samt systemet af gårdrum og gårdhaver. SUC´s første etape er placeret på det højeste punkt på grunden - på et plateau. Ved videre udbygning giver terrænets fald i begge retninger naturlige muligheder for at placere rum med stor højde, som auditorier og egentlige to etagers udbygninger, således med samme tagprofils højde.
SUC er en selvejende  forskningsinstitution, hvor der udføres grundforskning og udredningsopgaver for offentlige myndigheder og private virksomheder. Der er p.t . 90 forskere. SUC er beliggende i et campuslignende område med andre undervisningsinstitutioner (ingeniørhøjskole, handelshøjskole m.v.) SUC er opført i røde sten partielt med hvide pudsede flader.
Opførelsesdata

Årstal: 1993 - 1994

Adresse

Niels Bohrs Vej 9
DK-6700 Esbjerg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: UBST, Universitets- og Bygningsstyrelsen

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Universitetscenter

Referencer
Arkitektur DK 6-1994, side 350. "
Syddansk (Sydjysk) Universitetscenter, SUC, Esbjerg
Syddansk (Sydjysk) Universitetscenter, SUC, Esbjerg
Syddansk (Sydjysk) Universitetscenter, SUC, Esbjerg
Syddansk (Sydjysk) Universitetscenter, SUC, Esbjerg

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE