Frejas Have Børnehus, Himmelev

Arkitekt:

Tegnestuen Vandkunsten ApS

Børnehuset i Himmelev har dels et lukket, dels et åbent udtryk. Mod omgivelserne er væggene udført i tegl, mens de består af glaspartier mod den centrale gårdhave.
Institutionens torveagtige fællesrum er følgelig orienteret mod gårdhaven. Det har igen forbindelse med personalelokaler, køkken og grupperum, der er højloftede, har små variationer i gulvhøjden og småramper, så der er opnået en rumlig variation, som appellerer til børnenes fantasi. Mod den lukkede yderside er sekundære funktioner som køkkengård, cykel- og barnevognrum samt liggehal placeret.
Den indbydende gårdhave har et bassin, der modtager regnvand fra tagfladerne via to stor vandspy. Vandet opsamles i en underjordisk cisterne, hvorfra børnene lystigt kan pumpe det ud i et system af småbassiner og vandrender, der slutter i et soppebassin i haven. Den rummer yderligere kælkebakke, bålplads, urtehaver og en varieret beplantning til ungernes fornøjelse.
Husets gule teglstensvægge er sækkeskurede med lys indfarvet mørtel, mens taget er beklædt med sort tagpap. Indvendigt er der anvendt hvidmalede gipsvægge og træ samt træbeton til loftoverfladerne.
Opførelsesdata

Årstal: 1997 - 1998

Adresse

Sognevej 115, Himmelev
DK-4000 Roskilde

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Roskilde Kommune
Ingeniør: Lemming & Eriksson A/S, FRI
Landskabsarkitekt: Tegnestuen Vandkunsten ApS
Entreprenør: Roskilde Byggeservice A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Børnehus

Referencer
Arkitektur DK 3-2001, side 176. "
Links

#http://www.vandkunst.dk#

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE