Novo Industri A/S, Bagsværd

Arkitekt:

Dissing + Weitling arkitektfirma a/s

Novo er en verdensomspændende koncern med bygninger flere steder i Danmark - og den er i stadig ekspansion. Et særkende ved firmaet er, at det som et af de første har vægtet arkitektonisk kvalitet højt i deres industribygninger, hvoraf nogle er blevet hovedværker i dansk bygningskunst. Det skyldes ikke mindst, at Arne Jacobsen blev tilknyttet som husarkitekt for udvidelserne. Denne udvidelse ligger i Bagsværd og er projekteret af Arne Jacobsens arvtagere, Dissing + Weitling. Den er i fire etager og indeholder kontorer, direktionslokaler, laboratorier- og servicefunktioner, bibliotek samt et stort auditorium, der er nedgravet i stueetagen. Den nye bygning er med et tre-etagers glashus forbundet med en ældre, profan administrationsbygning, der nu er ombygget. Forbindelsesbygningen og dens to balkon-overgange i glas med solafskærmningspaneler samt hvidmalet stål og aluminium er nok anlæggets mest interessante del. Hertil er knyttet en lavere kantinebygning til 150 personer, hvorfra der er adgang til både en tagterrasse og et haveanlæg mellem husene.
Opførelsesdata

Årstal: 1981 - 1983
Bygningsændringer og ombygninger:
Generalplan af Arne Jacobsen 1959. Industrihaller på Smørmosevej af Arne Jacobsen 1969. Nye udvidelser på Novo Allé af Dissing + Weitling 1981-83. Udbygning på Krogshøjvej i Bagsværd 1994.

Adresse

Novo Allé
DK-2880 Bagsværd

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Novo Industri A/S
Ingeniør: M. Folmer Andersen A/S (konstruktioner og VVS) Mogens Balslev A/S (el) Informationsteknik A/S (AV-installationer) A. E. Wiuf ApS
Entreprenør: Kampsax, København
Konsulent: Kim Naver (scenetæppe)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Forsknings- og administrationsbygning

Referencer
Arkitekten 8-1959, side 134. Arkitektur DK 3-1969 med tidligere byggerier for Novo Industri, tegnet af Arne Jacobsen. Arkitektur DK 2-1984. Guide til Dansk Arkitektur II. "
Links

http://www.dw.dk

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE