Grundfos Pumps, Hamamatsu, Japan

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Den danske pumpefabrik Grundfos´  hovedkontor i Japan ligger i det nyanlagte erhvervsområde Technopolis i Hamamatsu på "Shinkanse" linieforbindelsen mellem Tokyo og Osaka. Området er alene beregnet for højteknologiske, ikke støjende og ikke forurenende virksomheder. Der er lagt stor vægt på en samlende overordnet landskabsplan, der også anviser plantearter på egen grund. I planlægningen indgår, at alle har udsigt mod Mount Fujis sneklædte tinder. Området betjenes af offentlige, elektrificerede busser. Som stort set over alt i Japan skal der også i Hamamatsu  tages hensyn til jordskælv og jordrystelser. Dette er medvirkende til, at bygningen er delt i to selvstændige dele: En administrationsdel og en værkstedsdel forbundet med en 25 cm dilationsfuge. Den in situ støbte beton er udført med den fine og glatte overfladefinish, som kendetegner den japanske betonstøbningsteknologi. Murkroner og sålbænke er detaljeret, så afdækning undgås. Også af hensyn til virksomhedens image indgår vand som et væsentligt landskabselement. Udvendig som springvand, bassiner og vandrender. Indvendig ledes vandet i vandrender og bassiner fra ankomstpladsen på tværs af bygningen, gennem receptionsområdet, til haveanlægget på modsatte side. Alle møbler og specialinventar er dansk, men kontorstole og -borde er gjort 10 cm lavere.
Opførelsesdata

Årstal: 1991 - 1993

Adresse

1-2-3, Shin-miyakoda
JA-431-2103 Hamamatsu City, Shizuoka Pref., Japan

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Grundfos A/S
Ingeniør: Taisei, Japan
Landskabsarkitekt: Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA
Entreprenør: Taisei, Japan
Konsulent: P.A.E. International, Tokyo (tilsyn)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Udviklingscenter for pumper

Referencer
Arkitektur DK 1-1995, side 51. "
Links

http://www.cfmoller.dk http://www.grundfos.com

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE