Rungsted Sundpark

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Rungsted Sundpark er en af de nye såkaldte liebhaverbebyggelser, opført ved Øresundskysten på en attraktiv grund, der i sin tid ejedes af den navnkundige rejsearrangør, Simon Spies. Her er anbragt seks fritliggende huse med i alt 15 udlejningsboliger samt et fælleshus i de parkagtige omgivelser.
Bebyggelsen er disponeret om et aflangt, torveagtigt rum fra Dreyersvej mod Strandvejen og Øresund. Torvet slutter i en “sidde-trappe”, der kaldes Den Spanske Trappe på grund af bebyggelsens Middelhavs-præg. Husene følger det skrånende terræn, hvorved der kan ope-reres med både én, to og tre etager. Alle boliger er udstyret med terrasse eller altan. Husene er endvidere egnet til ældre medborgere, fordi de er indrettet med skydedøre, er uden dørtrin osv.
Bebyggelsen er en nyfortolkning af den funktionelle tradition med en præcis og udsøgt materialebearbejdning. Der er bl.a. anvendt gule sten filtset med indfarvet kalkmørtel til facaderne, zink til taget og oliebehandlet mahogni til vinduer, udendørs træpartier og til køkkenelementer indendøre, hvor der også findes marmor og granit i badeværelserne
Opførelsesdata

Årstal: 1995 - 1996

Adresse

Rungsted Sundpark 1-16 (Dreyersvej)
DK-2960 Rungsted Kyst

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Rungsted Sundpark A/S
Ingeniør: Birch & Krogboe A/S, FRI Francesco Morelli A/S (el)
Entreprenør: NCC Rasmussen & Schiøtz A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Etagehuse
Særlige aspekter: Levende. Uhøjtidelig. Kystnært. Velproportioneret. Kvalitativt.

Referencer
Arkitektur DK 7-1997, side 374, og 3-2013, side 71. Byggeplads Danmark 1-1997. Politiken 22-9-96. Tegl 4-1996. Det Danske Kulturinstitut og Dansk Arkitektur Center: The Danish Wave, udstillingskatalog, 1998. Arkitekten 14-2004. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE