Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus

Arkitekt:

Jacob Blegvad A/S Arkitektkontor, arkitekter MAA

Det Gule Hus er realiseret som et forsøgsprojekt ved byfornyelsen af en ejendom i Aalborg. Der er anvendt såvel traditionelle som nye uafprøvede energieffektive løsninger i en kombination, der både tilgodeser energibesparelse, arkitektur og boligkomfort.
Ejendommen har fået en ny glastilbygning mod syd, og lejlighederne er tilgodeset med en åben planløsning, der bl.a. muliggør en udnyttelse af passiv solvarme.
For at forbedre energiøkonomien er der gennemført en lang række foranstaltninger som isætning af energiruder, højisolering, etablering af solceller på gårdfacaden og solfangeranlæg på taget samt brug af lavenergibelysning og lavenergi-hvidevarer. Herudover er der installeret fugtstyret ventilationsanlæg med forvarmning af ventilationsluft gennem ventileret solvæg samt energistyresystem.
Opførelsesdata

Årstal: 1995 - 1996

Adresse

Christiansgade 40 (og 36)
DK-9000 Aalborg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: SBS Byfornyelse
Ingeniør: Birch & Krogboe Esbensen A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Boligbyggeri i byfornyelsesområde
Bygningsart : Økologisk byfornyelse
Særlige aspekter: Økologi

Referencer
Ingeniøren nr. 10-1997 (7-3-97). "
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus
Aalborg, Christiansgade 40, Det gule hus

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE