København, Gothersgade 26/Borgergade 24

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Hjørnet af Gothersgade og Borgergade i København lå i årevis hen som en tilfældig tomt. Men nu er der rejst en ny bygning, der med sin store glasfacade allerede har påkaldt sig opmærksomhed i det københavnske gadebillede.
Bygningen rummer ni små lejligheder på mellem 47 og 63 kvadratmeter, der alle er indrettet med stor opmærksomhed for kvalitet i detaljeringen. Ideén bag projektet er, at lejlighederne skal kunne udlejes til eksempelvis firmaers udstationerede medarbejdere, som gerne vil bo centralt i byen for en kortere periode, uden at skulle være henvist til hoteller. Det kan lade sig gøre fordi der ikke er bopælspligt i lejlighederne.
Hele facaden ud mod gaden er et stort vinduesparti fra gulv til loft. For at opretholde muligheden for privatliv, er facaden udstyret med persienner, ligesom partier af silketryk på glasset skærmer af for indkig og reducerer varmen fra solen med 60 procent.
Straks efter færdiggørelsen af huset var der fare for, at det skulle forsvinde igen, da et nyt kongeligt teater blev foreslået på Turbinehallernes område. Et teater her ville have medført en ny indgang netop hvor huset var blevet opført. Som bekendt et teatret nu opført på Kvæsthusbroen.
Opførelsesdata

Årstal: 1998 - 1999

Adresse

Gothersgade 26/Borgergade 24
DK-1123 København K

Byggeriets øvrige parter

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Byhus

Referencer
Jyllands-Posten 4-3-99. "
København, Gothersgade 26/Borgergade 24
København, Gothersgade 26/Borgergade 24
København, Gothersgade 26/Borgergade 24

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE