Holte, Geelsvej 10, statslånehus i grusgrav

Arkitekt:

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen lod sig i 50'erne inspirere af bl.a. amerikansk arkitektur, fx Richard Neutra. Det var glæden ved at kunne forme frit, at anvende lette materialer som glas, at kunne udnytte udsigten samt bruge motiver som lange mure og et vandspejl langs facader, der begejstrede Jacobsen. I Geelsvej 10 er der først og fremmest saglighed og renhed - men også hygge. Byggegrunden på Geelsvej 10 udgjorde en tidligere grusgrav - hvilket gav anledning til husets atypiske udformning og inddelingen i forskudte planer. I huset er der anvendt større termoruder, flere badeværelser og mere avanceret teknisk udstyr. Byggemetoden lod endvidere skinne igennem, at man ikke på daværende tidspunkt antog opvarmningen for noget problem. Det blev som bekendt først aktuelt 15-20 år senere under 70'ernes energikriser.
Opførelsesdata

Årstal: 1954 - 1954

Adresse

Geelsvej 10
DK-2840 Holte

Byggeriets øvrige parter

Ingeniør: Birch & Krogboe

Anvendelse

Hovedfunktion : Bolig
Bygningsart : Énfamiliehus

Referencer
Arkitektens M 2/3-1955, side 20. Lisbet Balslev Jørgensen: Danmarks Arkitektur. Énfamiliehuset. Gyldendal, 1979. "
Links



FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE