Skovskolen i Nødebo

Arkitekt:

Gehrdt Bornebusch, kgl. bygningsinspektør, arkitekt MAA

Statsinstitutionen Skovskolen er en simpel og smuk fortolkning af den funktion, den er bygget for, og det landskab, den er beliggende i. Byggeriet har karakter af en tiltalende baraklejr.
Skolen i Nødebo er en kostskole, der uddanner skovarbejdere og andre beskæftigede inden for skovbruget. Det er den eneste af sin art i Danmark, bortset fra filialer.
Skolen er naturligt nok tilpasset stedets skovagtige karakter. Værelsesbygningerne og fælleshuset indrammer en lille plads, mens drifts-, værksteds- og klassebygningerne ligger i en anden klynge. Udearealerne er nænsomt behandlet med asfaltbelagte gangstier og klippede græsarealer.
Alle huse er opført efter det samme konstruktionsprincip. Tagspærene bæres i kippen af en langsgående drager, der hviler af på træstolper ned midt gennem bygningerne. Bygningerne fremstår med facader beklædt med sorte brædder og tage med sort tagpap. Særlig fint virker de hvidmalede fyrretræsstolper, der er anvendt i husgavle og ved indgangspartier. Skovskolen er senest udvidet med en ny afdeling i 1995.
Opførelsesdata

Årstal: 1981 - 1982
Bygningsændringer og ombygninger:
Udvidelser i 1983 og 1995-96.

Adresse

Nødebovej 77
DK-3480 Fredensborg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Landbrugsministeriet
Ingeniør: Johs. Jørgensen A/S, rådgivende ingeniørfirma
Landskabsarkitekt: Sven Hansen & Mogens Breyen

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Skole for skovteknikere

Referencer
Arkitektur DK 6-1983, side 240, 5-1989, side 214, og 1-1997, side 56. Guide til Dansk Arkitektur II. Michael Sten Johnsen: Gehrdt Bornebusch. Arkitektens Forlag, 2004. Arkitektur Guide Øerne, Arkitektens Forlag, 2006, side 45. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE