København, Ny Østergade, Tactus Smykkegalleri (flyttet)

Arkitekt:

Dissing + Weitling arkitektfirma a/s

Centralt i København, på hjørnet af Grønnegade og Ny Østergade lå Tactus, guldsmed Tina Skronskis smykkegalleri. Galleriet havde fast tilknyttet seks danske guldsmede og holdt tema- og særudstillinger med moderne og gammel smykkekunst fra ind- og udland.
Det var hensigten med indretningen at udforme en enkel og rolig baggrund for de skiftende udstillinger. Tactus blev indrettet med et udstillings-, et salgs- og ét værkstedsområde i eet og samme rum. Værkstedsfunktionerne var adskilt fra udstillingsarealet med en buet skærm, der stod ren mod udstillingen og dannede væg med to tilknyttede arbejdspladser bagved. Herfra kunne man, samtidig med at man arbejdede, holde øje med udstillingslokalerne. I et lukket rum bag arbejdspladserne var maskiner og andet udstyr placeret. Salgsfunktionen var placeret ved siden af værkstedets arbejdspladser med et lille rundt præsentationsbord for enden af skærmvæggen, hvor et par kunder havde mulighed for at sidde ned. De fleste udstillingsgenstande var placeret i glasmontrer eller skabe med indbygget belysning. Belysning iøvrigt var etableret i loftet, dels ved hjælp af et indbygget skinnesystem som knyttede sig til udstillingsmøbleringen, dels som punktbelysning over arbejdspladserne.
Alt inventar var specialtegnet og udført af håndværkere. Vægge og faste gipslofter var hvide. Skranke, montrer og skabe var grå, den buede skærmvæg blå.
Opførelsesdata

Årstal: 1991 - 1991

Adresse

Ny Østergade
DK-1101 København K

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Tina Skronski, guldsmed
Entreprenør: Kai Wilhelmsen af 1982 A/S, Farum
Konsulent: Leif Littau A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Smykkegalleri

Referencer
Arkitektur DK 1-1993, side 46. "
LinksFORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE