Allerød Have

Arkitekt:

Boje Lundgaard + Lene Tranberg ApS, arkitekter MAA

Allerød Have er en fin lille boligbebyggelse, inspireret af bygherrens og arkitekternes interesse for engelske boligløsninger. Det skinner bl.a. igennem ved anvendelsen af de fremspringende glaskarnapper og de karakteristiske skorstene, der hovedsagelig rummer udluftningssystemer.
Men også Sjølund i Hellebæk har været et forbillede - navnlig ved behandlingen af nærarealerne mellem de offentlige områder og den helt private bolig. Arealerne er hævet og beskyttet af jordfyldte bræddehegns-konstuktioner, der kan beplantes.
Lejlighederne er anbragt i to rækker, en tre-etagers randbebyggelse med parkering yderst og to-etagers rækkehuse inderst. Gennem tre porte kommer man til ankomststrædet herimellem - der munder ud i et grønt område med en attraktiv lille sø.
Huskroppene fremtræder med dekorativt anvendt tegl, vandskuring og højt rejste tage med diagonallagte kunstskiferplader.
Opførelsesdata

Årstal: 1988 - 1990

Adresse

Allerødvej 27
DK-3450 Allerød

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Finn Harald Simonsen
Ingeniør: Erik Pedersen A/S Jens Johs. Madsen
Landskabsarkitekt: Svend Kierkegaard ApS

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Boligbebyggelse
Særlige aspekter: Nykredits Arkitekturpris 1995

Referencer
Arkitektur DK 1/2-1992, side 24 og 5/6-1993, side 209. Guide til Dansk Arkitektur II. Arkitektur Guide Øerne, Arkitektens Forlag, 2006, side 48. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE