Tuborg Nord, Rotunden, Hellerup

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Tre enkle bygningsvolumener, en retlinet blok, en kvadratisk karré og en keglestub udgør denne bebyggelse. I stueetagen er de tre huse bundet sammen af en foyer, der giver adgang til et supermarked under karreens overdækkede gård, til kontorer med liberale erhverv i de to nederste etager og til boliger i kompleksets øverste etager. I stueetagerne mod Strandvejen er der butikker og café, der tillige råder over det spektakulære rum i keglestubben. Rummet er 15 meter højt. Her fører en trappe langs ydervæggen og en fritstående glaselevator op til en restaurant på keglestubbens top, hvor et panoramarum giver udsigt horisonten rundt. Stubbens præcise form med en beklædning af halvblanke metalplader er et markant pejlepunkt i Strandvejens mangfoldige arkitektur.
Bebyggelsen indgår som et element i det kvarter, der er opført på Tuborg-bryggeriers tidligere erhvervsarealer. C. F. Møllers Tegnestue har udarbejdet dispositionsplanen for området efter en arkitektkonkurrence.
Opførelsesdata

Årstal: 1994 - 1995

Adresse

Strandvejen 66
DK-2900 Hellerup

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: I/S Tuborg Nord B (Carlsberg, Rasmussen & Schiøtz og PKA)
Ingeniør: Rambøll A/S, FRI
Landskabsarkitekt: Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue og Stig L. Andersson
Entreprenør: Rasmussen & Schiøtz Øst A/S
Konsulent: COWIConsult A/S (bygherrerådgiver) Rasmussen & Schiøtz Øst A/S (projekterings- og entrepriseledelse) Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue (projekteringskonsulent)

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Boligbyggeri og erhverv

Referencer
Arkitektur DK 6-1996, side 386. Arkitekten 1-1994, side 25 og 18-1995, side 656. Børsen 30-6-1995. Berlingske Tidende 3-9-1995. Byggeplads Danmark 4-1995. Baumeister 9-1997, side 36. Henrik Sten Møller: Legen og Lyset. En frise over Henning Larsen som menneske og arkitekt. Politiken, 2000. Byggeri 1-2002. Arkitektur Guide København, side 74. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE