Spæncom Kundecenter, Aalborg SV

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Spæncoms kunder har nu en oplagt mulighed for at danne sig et indtryk af firmaets betonprodukter i et nyt besøgs- og udstillingscenter i Aalborg, som netop er opført af virksomhedens egne produkter.
Centret er et toetagers længehus, der står på et modulinddelt podium af voksbehandlede betonfliser. Husets hovedkonstruktion er en stor søjlebåren betonskærm, der er sammensat af fire enheder i hele bygningens længde. En række fritstående betonelementer danner rum for bygningens forskellige funktioner.
Visse vægskiver er bemalet med farver for at markere bestemte rumlige og funktionelle forhold, og ydervægge er indvendigt beklædt med perforerede gipsplader. På gulvene er der udlagt gummibaner.
I hovedfacaden findes en større udsparring til et vinduesparti med en espalierramme i formstøbt beton med høje gitteråbninger, der giver et dæmpet og filtreret lys til besøgscentret.
Et tilsvarende kundecenter, dog i en ringere finish, blev opført i Hedehusene. Det er nu nedrevet.
Opførelsesdata

Årstal: 2000 - 2001

Adresse

Letvadvej 37
DK-9200 Aalborg SV

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Spæncom A/S
Ingeniør: Spæncom A/S
Entreprenør: Spæncom A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Kontorbyggeri

Referencer
Arkitektur DK 6-2001, side 388. "
Spæncom Kundecenter, Aalborg SV
Spæncom Kundecenter, Aalborg SV
Spæncom Kundecenter, Aalborg SV
Spæncom Kundecenter, Aalborg SV
Spæncom Kundecenter, Aalborg SV

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE