Esbjerg Gårdkollegium

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Kollegiets første seks enheder er alle udformede med fire fløje omkring en gårdhave. I den ene fløj er fælles opholdsstue og køkken, de tre øvrige fløje rummer 16 værelser. Beboerne i hver gruppe danner et kollektiv, der stimulerer de sociale aktiviteter. De seks blokke er frit placeret i et tidligere kolonihaveområde. Der er tilkørsel til parkeringsplads, og gangstier til de enkelte afdelinger.
De udvendige facader er opmuret af traditionelle, røde, klinkbrændte sten, de bærende skillevægge er af kalksandstens-lydblokke, taget af letbetonplader med built-up tækning og facaderne mod gårdhaven af glas i en let træskelet-konstruktion. Kollegiet er senere udvidet med bl.a. fælles opholds- og musikrum samt kontorer for kollegiebestyrelsen.
Opførelsesdata

Årstal: 1970 - 1971

Adresse

Spangsbjerg Møllevej 62 A-F
DK-6700 Esbjerg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Kollegieforeningen af 1965, Esbjerg
Ingeniør: Aage Henningsen, FRI (konstruktioner) Anderskouv & Thomsen, FRI (el)
Landskabsarkitekt: Aage Stenbæk, MDL
Konsulent: Mads Møller (projektledelse) K. M. Johansen (byggeledelse)

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Kollegium

Referencer
Arkitektur DK 1-1973, side 35. "
Esbjerg Gårdkollegium
Esbjerg Gårdkollegium
Esbjerg Gårdkollegium
Esbjerg Gårdkollegium
Esbjerg Gårdkollegium
Esbjerg Gårdkollegium
Esbjerg Gårdkollegium

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE