Avedøre Statsskole, Hvidovre

Arkitekt:

Preben Hansen og Erik Lassen, arkitekter MAA

Skolen er opført som et led i den nordligste kystby langs Køge Bugt, Avedøre Stationsby. Den var i starten et forsøgsgymnasium, hvor alternative styreformer kunne afprøves. Skolen er et faglokalegymnasium indrettet i en vinkelbygning med mellemliggende fællesprægede funktioner. Vinkelbygningen er i tre etager med normalklasserum til matematik og humaniora i de to øverste etager og specialrum til kemi, fysik og biologi i stueetagen. I den én-etages mellembygning ligger gymnastiksale, administration, musiklokale, opholds- og spiseafsnit. Bygningernes bærende vægge er opført af røde mursten og præfabrikerede betonelementer. Facaderne har vindueselementer af trykimprægneret træ.
Opførelsesdata

Årstal: 1972 - 1973

Adresse

Byvej 202, Avedøre
DK-2650 Hvidovre

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Undervisningsministeriet
Ingeniør: Rambøll & Hannemann A/S (konstruktioner) Birch & Krogboe (VVS) Mogens Balslev (el) Johs Jørgensen (akustik)
Landskabsarkitekt: Kooperativ Byggeindustri A/S
Entreprenør: Rasmussen & Schiøtz A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Gymnasium

Referencer
Arkitektur DK 4-1975, side 158. "
Links



FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE