Nyhavn Hotel (Suhrs og Ludvigsens pakhus), København

Arkitekt:

Ukendt, Flemming Hertz og Ole Ramsgaard Thomsen, arkitekter MAA

Nyhavn 71 hører til de mindre pakhuse fra den florissante periode omkring 1800, hvor grossistvirksomhederne Suhr og Ludvigsen byggerde det. Det blev som et af de første gamle pakhuse omdannet til en ny funktion i 1971.
Det blev nænsomt indrettet til hotelformål med foyer, reception, restaurant og køkken m.v. i underetagen. På de næste fire normaletager og i de to tagetager blev der plads til ca. 80 værelser med 140 senge og udsigt over Københavns Havn.
Ombygningen er foretaget ved anvendelse af de gamle, svære trækonstruktioner i pommersk fyr, der er sandblæst. Der er opsat nye gipsskillevægge, og gulve og lofter er brand- og lydisoleret. Gulvene i underetagen er belagt med mørkebrune klinker, og væggene er pudsede og hvidmalede. Overalt er der vist respekt for de gamle bygningsdele i behørig kontrast til de nye tilføjelser.
I bygningens 14 fag lange facader er de oprindelige åbninger bevaret. I de små huller er vinduerne placeret fremme i plan med murværket, i de større åbninger tilbage i murfalsen, og alle eksisterende skodder er bevaret. Ovenover er der placeret to etfags gavlkviste.
Hotelvirksomheden er i 2000 udvidet til også at omfatte et nabopakhus, Puggaards Pakhus, så der i dag er 150 værelser til rådighed.
Opførelsesdata

Årstal: 1804 - 1805
Bygningsændringer og ombygninger:
Indretning af hotel og restaurant ved Flemming Hertz og Ole Ramsgaard Thomsen 1970-71.

Adresse

Nyhavn 71
DK-1051 København K

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Ole Berendt Suhr og Just Ludvigsen A. Arp-Hansen, 1971
Ingeniør: H. H. Harms (statik og VVS) B. Korsholt-Christensen (ventilation)
Landskabsarkitekt: Flemming Hertz og Ole Ramsgaard Thomsen

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Pakhus, nu hotel
Særlige aspekter: Rehabilitering

Referencer
Arkitektur DK 6-1972, side 256. Jørgen Sestoft: Danmarks Arkitektur. Arbejdets bygninger. Gyldendal, 1979. Bygninger og Anlæg i Københavns Havn. Miljøministeriet, Planstyrelsen, 1988. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE