Södahl Design, nu Danish Bottling Company, DBC, Brande

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Bygningerne uden for Brande tilhørte oprindeligt virksomheden Södahl Design, der fremstillede tekstiltryk og stearinlys. Den fik den gode idé at opføre en arkitekttegnet fabrik i stedet for tidens toneangivende kasser.
Det fik Friis & Moltke til at tegne et raffineret anlæg, hvis bygningsblokke ligger tungt, men visuelt næsten sammenfaldende med det barske, vindblæste landskab. Tættere på opdager man den usædvanlige form med den kraftige afrunding af hjørner og murkroner samt de små, men stærkt markerede vindueshuller.
Bygningerne er opført af isoleret hulmur, udvendigt stænkpudset med mørtel indeholdende nøddesten. Det giver dem en meget rustik tekstur. De er knyttet sammen af drivhusagtige forbindelsesgange. Fabrikationshallerne har pyramideformede ovenlys. Der er foretaget et par uheldige tilbygninger og de oprindelige omgivende regnvandsbassiner er sløjfet.
Södahl har i 2007 afhændet bygningerne, der er overtaget af løntapperiet Danish Bottling Company. Firmaet fremstiller og tapper mineralvand og andre drikkevarer selvstændigt eller for andre virksomheder.
Opførelsesdata

Årstal: 1973 - 1974

Adresse

Skerrisvej 4
DK-7330 Brande

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Södahl Design A/S
Ingeniør: Raundahl & Jørgensen
Landskabsarkitekt: Friis og Moltke

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Fabrik

Referencer
Arkitektur DK 4-1977, side 146. Jørgen Sestoft: Danmarks Arkitektur. Arbejdets bygninger. Gyldendal, 1979. Poul Erik Skriver: Friis & Moltke. Arkitektens Forlag, 1997. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE