Frederiksberg Bygymnasium og Bymidte

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Det nye gymnasium er placeret midt mellem Falkonercentret, Frederiksberg Centret, Handelshøjskolen, Frederiksberg Metrostation og kommunens Hovedbibliotek.
Bygningen er udformet, så gymnasiet kommer til at fungere i tæt samspil med omgivelserne. F.eks. vil gymnasiets aula komme til at fungere som en indendørs forlængelse af den nærliggende pladsdannelse, og en over 50 meter lang og tre etager høj glasdækket foyer giver gymnasiet et markant "ansigt" ud mod den nye plads. Gymnasiets to øverste etager formes som en studieby, som giver fleksibilitet til undervisning og gruppearbejde. Gymnasiet er bygget for at leve op til de nye ideer om Det Virtuelle Gymnasium - undervisning med konstant inddragelse af moderne informationsteknologi.
Den oprindelige bygning, hvor Frederiksberg Gymnasium havde til huse, er moderniseret og bygget om til folkeskole. Det er sket som en del af en samlet skoleudbygningsplan for hele Frederiksberg.
Under gymnasiet er der anlagt et parkeringsanlæg til 220 biler med offentlig adgang fra Sylows Allé.
Det nye gymnasium udgjorde første etape af den overordnede helhedsplan for Frederiksberg nye bymidte. Den er senere fulgt op af blandt andet et underjordisk fitness-center, en underjordisk udvidelse af biblioteket, ombygning af de fredede stationsbygninger, en renovering af Solbjergvej og dannelsen af nye pladser m.m.
Opførelsesdata

Årstal: 2002 - 2004
Bygningsændringer og ombygninger:
Frederiksberg Ny Bymidte 2005

Adresse

Falkoner Plads 2, Solbjerg Plads
DK-2000 Frederiksberg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Frederiksberg Kommune
Ingeniør: Moe & Brødsgaard A/S
Landskabsarkitekt: Stig L. Andersson Landskabsarkitekter
Entreprenør: NCC Construction Danmark A/S Aarsleffgruppen (bymidten)
Konsulent: Jan Gehl Urban Quality Consultants Carl Bro A/S (bygherrerådgivning) Jes Fomsgaard, Malene Landgreen og Kirsten Ortved

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Gymnasium

Referencer
Arkitektur DK 3-2004, side 256, 3-2006, side 188, og 06-2012, side 42. Licitationen 17-12-01. Byggeri 3-2002 og 10-2003. byggeplads.dk 01-2004. Politiken 28-09-2005 og 01-10-2005. Copenhagen X: Ny Arkitektur i Hovedstaden, 2007. "
Frederiksberg Bygymnasium og Bymidte
Frederiksberg Bygymnasium og Bymidte
Frederiksberg Bygymnasium og Bymidte
Frederiksberg Bygymnasium og Bymidte

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE