Tinglev gamle Rådhus, nu borgerservice, erhverv m.v.

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Bygningen er oprindelig opført som rådhus for Tinglev Kommune i forbindelse med den første store kommunesammenlægning i 1970. Men dens funktion som rådhus er igen ophørt efter den ny kommunesammenlægning 2007. Nu anvendes bygningen til kontorer og borgerservice for den ny Aabenraa Kommune samt erhverv. Foran rådhusbygningen er der i 1980'erne opført en udvidelse, der nu anvendes som bibliotek.
Det gamle rådhus hører til en populær type, som bl.a. Friis & Moltke udviklede i 1970'erne. Ekspeditionslokatet er et stort åbent rum, hvor borgerne kunne møde de kommunale forvaltninger. Typen blev første gang bygget i Odder i 1971.
I Tinglev dannede rådhusets to fløje en vinkel, overdækket med et højt, ensidigt tag, hvori ekspedition og byrådssal m.v. blev placeret. Vinkelret på bagsiden af den østlige ekspeditionsfløj udgik de enkelte forvaltningsafsnits kontorområder med gårdhaver imellem. Rådhuset blev opført i robuste former og materialer som tegl, beton og træ.
Opførelsesdata

Årstal: 1967 - 1977
Bygningsændringer og ombygninger:
Tinglev Kommune nedlagt 1. januar 2007. Bygningen anvendes nu til borgerservice, kontorer og erhverv m.v. for Aabenraa Kommune. Foran det gamle rådhus er opført et nyt bibliotek i 1980'erne.

Adresse

Tinglev Midt 2
DK-6320 Tinglev

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Tinglev Kommune
Ingeniør: Abrahamsen og Nielsen
Landskabsarkitekt: Friis og Moltke
Konsulent: Emil Gregersen, Erik Heide og Finn Skødt (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Tidligere rådhus, nu borgerservice, kontorer, bibliotek m.v. for Aabenraa Kommune

Referencer
Arkitektur DK 2-1978, side 49. Guide til Dansk Arkitektur II. Poul Erik Skriver: Friis & Moltke. Arkitektens Forlag, 1997. Arkitektur Guide Jylland, side 309. "
LinksFORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE