Tuborg Nord, Sampension, København

Arkitekt:

3xN (Nielsen, Nielsen & Nielsen), arkitekter MAA

Sampension hører til de mest vellykkede danske domicil-byggerier fra de senere år. Det er navnlig det åbne og lysfyldte atrium samt facadernes udvendige kobberskodder, der hæver bygningen op på et sjældent kvalitetsniveau.
Det centrale atrium rejser sig op gennem seks etager – fra stuen til glasoverdækningen. Sammen med de tilknyttede åbne kontorlandskaber, møderum, gang- og opholdszoner, kantine og den svungne spiraltrappe danner det en rumlig og funktionel helhed, hvis nære intimitet utvivlsomt stimulerer arbejdsglæden. Også de akustiske forhold er i orden, ikke mindst takket være en lyddæmpende vandvægs-installation, der fra gulv til loft er konstrueret på basis af optiske fibre i forskellige farver.
Kobberskodderne er opbygget af slanke, etagehøje kassetter, der vender skiftevis udad og indad for at skabe relief i facaden. Foran glaspartierne er kobberelementerne udført som perforerede og lodret drejelige skodder for at afskærme mod solen uden at hindre udsyn. Kobberbeklædningen dækker over husets to bygningskroppe, en smal og en bred, der i gavlene er adskilt fra hinanden af glasbånd og bagvedliggende trappeløb. Huset er opført på et område med andre kontordomiciler.
Opførelsesdata

Årstal: 2002 - 2003

Adresse

Tuborg Havnevej 14
DK-2900 Hellerup

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Sampension A/S
Ingeniør: Rambøll A/S
Entreprenør: NCC Danmark A/S
Konsulent: NCC Danmark A/S (projektudvikler)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Kontorhus
Særlige aspekter: Tildelt RIBA Award 2005

Referencer
Arkitektur DK 6-2003, side 388. Byggeplads DK 4-2003. Arkitekten 2-2005 og 10-2005. Copenhagen X: Ny Arkitektur i Hovedstaden, 2007. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE