Aalborg, Vesterbro 12, Parkeringshus

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Bagved Aalborg Kongres og Kulturcenter gemmer sig et parkeringshus, der har fået en frisk og utraditionel iklædning. Facaderne består af matterede glasplader og aluminiumsbeklædte lameller med sprækker til naturlig ventilation. Elementerne er opsat på en stålkonstruktion, og hjørnerne er markerede med store røde nummerfelter.
Huset er opført i en betonkonstruktion over et standard-modulsystem. Dækelementerne er indbyrdes forskudt i halve niveauer med ramper i hver ende, så parkeringen foregår i fem niveauer.
Der er plads til 181 biler, men bygningens konstruktion og installationsføring er forberedt til, at der kan tilføjes yderligere fire niveauer, hvis behovet opstår.
I øvrigt lå der en ældre transformerstation på grunden, som bygherren ønskede bevaret. Den indgår nu i bygningen, gemt bag facadelagene.
Opførelsesdata

Årstal: 2001 - 2002

Adresse

Vesterbro 12
DK-9000 Aalborg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Aalborg Kommune, Teknisk Forvaltning
Ingeniør: Cowi A/S
Landskabsarkitekt: Friis og Moltke A/S
Entreprenør: A. Enggaard A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Parkeringshus

Referencer
Arkitektur DK 7-2003, side 450. "
Aalborg, Vesterbro 12, Parkeringshus
Aalborg, Vesterbro 12, Parkeringshus

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE