Jysk, Brabrand

Arkitekt:

Cubo Arkitekter ApS, MAA

Jysk samlede i 2002 sine kontor- og showroom-aktiviteter på denne adresse ved Silkeborgvej i det vestlige Aarhus. Her opførtes et gedigent betonhus i tre etager med en fin detaljeringsgrad. Bygningen har form som et vredet kvadrat med mindelser fra en firelænget bondegård, hvis indgangsforhold er blevet kopieret. Fra parkeringen mod nord passerer man gennem en bred, lav port ind til et fint bearbejdet gårdrum med betonfliser og aflange, koksgrå kummer med bambus og vand.
Fra gården er der videre adgang til sydfløjens dobbelthøje ankomstrum, hvorfra der er udsigt over Brabrand Sø. Foyeren med reception står i åben forbindelse med kantinen, der befinder sig i to niveauer. Huset i øvrigt er indrettet omkring korridorer og to åbne trapperum i nord- og sydfløjen til lukkede kontorer mod den udvendige periferi og mere åbne møderum med glas mod gården. Over hele herligheden er indrettet en tagterrasse. Til indretningen er anvendt godt bearbejdet inventar og materialer som sortlakeret stål til trapper samt ahorn og kalksandsten til gulve og toiletter.
Bygningens base fremstår i mørk, askegrå beton med forskallingsmønster og en mere transparent glasfacade mod syd, hvor der er etableret solafskærmning. Som kontrast hertil har de overliggende facader en mere let beklædning af bulgarsk kalksandsten mellem vinduesbåndene, samme materiale som de indvendige hårde gulve. Bygningen er i 2010 udvidet med en nordsydgående parallellænge mod vest.
Opførelsesdata

Årstal: 2001 - 2002

Adresse

Sødalsparken 18
DK-8220 Brabrand

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Jysk Sengetøjslager A/S
Ingeniør: Rambøll
Landskabsarkitekt: Cubo Arkitekter A/S
Entreprenør: Skanska Danmark A/S
Konsulent: AK 83 Arkitektfirma (bygherrerådgiver)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Hovedsæde

Referencer
Byggeri 6-2002. "
LinksFORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE