Aalborg Post- og Telegrafhus

Arkitekt:

Hack Kampmann

Hack Kampmann bearbejdede og miksede hele registeret af historicistiske motiver i sine bygninger. Her i posthuset i Aalborg valgte han virtuost en individuel nationalromantisk stil i røde tegl inspireret af danske herregårdsborge fra 1500-tallet.
Det giver sig udtryk i de mange fine bygningsdetaljer, især i facaden mod Algade. Øverste etage er let udkraget og bæres af en rundbuefrise, og gavlene er kamtakkede. Mod øst er gavlen forsynet med en karnap med et rundbuevindue ovenover. Endvidere har bygningen et ottekantet trappetårn, asymmetrisk anbragt mod syd og en sidelænge, der i grundplanen spidser til mod gården.
Bygningen er frodig og måske lidt urolig, paradoksalt nok tegnet samtidig med opførelsen af Skagen Toldkammer, der har et fast og helstøbt, klassicistisk præg.
Opførelsesdata

Årstal: 1908 - 1910

Adresse

Algade 42-44
DK-9000 Aalborg
BBR-nr. 851-5315-1
Makrikelnr. 283, Aalborg bygrunde

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Aalborg Post og Telegrafvæsen

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Posthus

Referencer
Architekten 1912-13, side 1. Knud Millech og Kay Fisker: Danske Arkitekturstrømninger 1850-1950, Østifternes Kreditforening, 1951. Harald Langberg: Hvem Byggede Hvad 3, Politikens Forlag, 1971. Arkitektur Guide Jylland, side 70. Claus M. Smidt og Erik Iversen: Funkis - det nordjyske gennembrud, Phønix Media A/S, 2003. "
Aalborg Post- og Telegrafhus
Aalborg Post- og Telegrafhus
Aalborg Post- og Telegrafhus
Aalborg Post- og Telegrafhus

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE