Livsrum Odense

Arkitekt:

Wienberg Arkitekter MAA og Frier Architecture


Arkitektens beskrivelse:

Udgangspunktet for Livsrum har været at arbejde med et arkitektonisk afsæt der i sin grundstruktur og hovedidé indeholder ”nichen” og ”lommen”, stederne som åbner op for, at man kan trække sig fra fællesskabet uden at føle sig ensom.
Med et afsæt, som taler til kroppen, som indeholder kontraster, omfavner og inviterer. Et arkitektonisk udtryk som gennem en blød dynamik peger fremad, søger at fortæller historien om livets cyklus og repræsentere et sted i et forløb; ikke en endestation. Vi ønsker med projektet at udtrykke, at det der foregår i huset er naturligt, en del af livet, af hverdagen og dermed at indholdet ikke skal gemmes væk i indadvendte rumligheder.
De tre bånds flydende forløb hjælper dig på vej og søger at nedbryde barrierer af psykologisk og fysisk karakter. Bygningens nederste bånd formidler husets møde med terrænet og bevæger sig pulserende, tæt på som en integreret del af bygningen og ud fra bygningen i form af havemure som definerer rum, markerer grænser, åbner op og omfavner. Bygningens midterste bånd, med sin varme, bløde træoverflade, møder mennesket og kroppen, mens det øverste bånd af let reflekterende metal afslutter bygningen og løfter sindet i en spejling af træernes kroner og himmelen.
Forskydningerne i husets tre vandrette facadebånd binder bygning og haven sammen, hvorved naturen bringes helt tæt på og i forbindelse med livsrummet, husets hjerte, helt indenfor. Arkitektur og natur indgår herved en rumlig dialog som markerer og møblerer forskellige grader af intimitet og sammenhænge imellem inde og uderum og inviterer til pauser og fordybelse, men også til at gå på opdagelse.
Opførelsesdata

Årstal: 2013 - 2014

Adresse

Kløvervænget 18 B
DK-5000 Odense C

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Kræftens Bekæmpelse og Realdania
Ingeniør: Ingeniørne A/S
Landskabsarkitekt: Møller & Grønborg MAA
Entreprenør: NJ Gruppen A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Undervisnings- og Kræftrådgivningscenter
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i totalentreprisekonkurrence efter prækvalifikation 2012.

Referencer
Arkitekten 09-2014, side 39. "
Livsrum Odense
Livsrum Odense
Livsrum Odense
Livsrum Odense
Livsrum Odense
Livsrum Odense
Livsrum Odense
Livsrum Odense

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE