Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen

Arkitekt:

Cornelius + Vöge, arkitekter MAA


Arkitektens beskrivelse

Projektet er en om- og tilbygning af en eksisterende bygning. Det arkitektoniske motiv er en nutidig fortolkning af de gamle lade-bygninger og fiskehuse i landsbyen, som bygningen er placeret i. 
Den eksisterende bygnings karakteristiske saddeltag fortsættes i en tilbygning mod vest. Nye facadematerialer og tagmaterialer, der udspringer af den lokale bygningskultur fra laderne og fiskehusene, vil ændre bygningens udtryk til en langt mere åben og inviterende bygning. Nye overdækninger og karnapper til ophold skæres op i bygningskroppen og trækker lys ind i den eksisterende bygning, samtidig med at der skabes intime kroge, og hjørner til ophold både ude og inde. 
Omgivelserne inddrages i alle opholdsrum og dagslyset optimeres. Målet er at skabe en fleksibel, varieret hverdag for børn og voksne, udtrykt ved kvaliteter som ude/inde, oppe/nede, lys/skygge, høj/lav, stor/lille og stille/aktiv. I projektet er der arbejdet med flere integrerede bæredygtige løsninger med energioptimering i form af ekstraisolering, daglysoptimering, brugerstyring på belysning, brugerinddragelse og børnenes medejerskab.
Opførelsesdata

Årstal: 2011 - 2012

Adresse

Møllevej 10
DK-4040 Jyllinge

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Roskilde Kommune
Ingeniør: Eduard Troelsgård, FRI

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Fritidsklub

Referencer
Arkitekten 06-2014, side 47. "
Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen
Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen
Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen
Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen
Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen
Jyllinge, Møllevej 10, Fritidsklubben Poplen

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE