Hestetorvets Toiletbygnng, Roskilde

Arkitekt:

Cornelius + Vöge, arkitekter MAA


Arkitektens beskrivelse:

Bygningen er placeret på kanten af et af byens gamle torve, og danner overgangen mellem en fredet kirkegårdsmur og den originale Roskilde Stationsbygning fra 1847. 
Man ønskede en bygning tilpasset stedet og med en overflade, der besværliggjorde grafitti og plakatopklæbning. Løsningen blev en reliefmuret skærm, der udtrykker en stoflighed fra stedet og diskret føjer sig ind som en afslutning på kirkegårdsmurens forløb op mod stationen.
Teglskærmen er udlagt som en elipse rundt om den præfabrikerede enhed med en afskæring ind mod kirkegårdsmuren. Alle mursten er udlagt i samme retning fra kirkemuren op mod stationen i et specielt relief-forbandt udviklet til elipseformen. Oplevelsen af lys, skygge, flade og form ændrer sig konstant i løbet af dagen når man passerer bygningen, da forskydningerne følger den runde form. 
Opførelsesdata

Årstal: 2012 - 2013

Adresse

Hestetorvet
DK-4000 Roskilde

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Roskilde Kommune

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Toiletbygning

Referencer
Arkitekten 06-2014, side 46. "
Hestetorvets Toiletbygnng, Roskilde
Hestetorvets Toiletbygnng, Roskilde

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE