Ningbo Bibliotek, Kina

Arkitekt:

Schmidt, Hammer & Lassen K/S, MAA

Et centralt 28 meter højt atrium formgivet som en overdimensioneret bogstabel bliver et attraktivt element i Ningbos nye centralbibliotek, som det danske arkitektfirma schmidt hammer lassen opfører i Zhejiang-privinsen syd for Shanghai i det østlige Kina. Bogstablen indeholder studiepladser, læsebokse, internetstationer og multimedierum i biblioteket, der skønnes at få op til 8.000 daglige besøgende og som har plads til 3.000 studiepladser.
Atriet ligger i forbindelse med et stort åbent og tilgængeligt indendørs torv, der rummer de mest populære biblioteksfunktioner og bogsamlinger. Det forbinder torvet i stueetagen med et antal forskningsrum og den sjældne, historiske samling med to millioner bøger ovenpå. Atriet trækker dagslys ned i den centrale del af bygningen om dagen og virker som en lanterne i byen om natten.
Fra torvet er der visuelle forbindelser til et udendørs, offentligt areal med pladsdannelser, en kulturel park og et nyt rekreativt vådområde med søer.
Ud fra et bæredygtigt perspektiv gør bygningens design brug af passive frem for tekniske løsninger. For eksempel optimeres brugen af dagslys indendørs gennem bygningens placering i forhold til verdenshjørnerne. Naturlig ventilation opnås via det centrale atrium, mens bygningens konstruktioner af frilagt beton bidrager til at regulere temperaturen indendørs i de varme sommermåneder og de kolde vintre.
Siden opførelsen af Det Kongelige Biblioteks Diamanten i København har schmidt hammer lassen projekteret ikke færre end 11 biblioteker verden over.
Opførelsesdata

Årstal: 2014 - 2016

Adresse

New East Town
CN-315000 Ningbo, Zhejiang, Kina

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Ningbo by, Kina
Landskabsarkitekt: Schmidt, Hammer & Lassen

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Centralbibliotek
Særlige aspekter: Vinderprojekt i inviteret, international konkurrence 2013.

Referencer
Børsen 12-12-2013. "
Ningbo Bibliotek, Kina
Ningbo Bibliotek, Kina
Ningbo Bibliotek, Kina
Ningbo Bibliotek, Kina
Ningbo Bibliotek, Kina
Ningbo Bibliotek, Kina

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE