Tingstedet, Brabrand

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Tingstedet i Brabrand fra 1960'erne er en af Friis & Moltkes mere upåagtede bebyggelser. Men de 16 elegante huse er interessante, fordi de tilhører guldalderen i dansk arkitektur og samtidig udgør et af landets første tilløb til en samlet tæt-lav bebyggelse, inden dette begreb bredte sig i 1970'erne og frem.
Bebyggelsen er en bevidst iscenesættelse af naturen. Den består af horisontale, hvide vinkelhuse med sort træværk og stort udhæng, placeret i et grønt område med store, gamle bøgetræer. Hvert hus omslutter en gårdhave, men har samtidig kontakt med det åbne, fælles skovområde, der giver bebyggelsen særpræg og identitet. Mod gaden er der ingen hække mellem grundene, der flyder sammen i en halvoffentlig zone, som det kendes fra amerikanske forstadskvarterer.
De enkelte vinkelhuse har en opholds- og værelsesafdeling bundet sammen af køkken og spiseplads (eller alrum) som et hængsel i disponeringen. Den store stue med pejs smelter gennem de store glaspartier sammen med gårdhaven. Husene er opbygget af få enkle, næsten ydmyge materialer som rå, pudsede murstensvægge, gulve af egeparket eller altaskifer og lofter af traditionelle brædder med en fin tidløs, detaljering ude og inde.
Opførelsesdata

Årstal: 1965 - 1968

Adresse

Tingstedet 58-82
DK-8220 Brabrand

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Leo Bødker Nielsen
Ingeniør: Søren Abrahamsen & H. P. Nielsen

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Enfamiliehuse (tæt-lav vinkelbebyggelse)

Referencer
Vist på DR K 10-12-2013. "
Tingstedet, Brabrand
Tingstedet, Brabrand
Tingstedet, Brabrand
Tingstedet, Brabrand

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE