Al-Khorayef Tower, Al-Khobar, Saudi Arabien

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Henning Larsens Tegnestue har siden opførelsen af det saudi-arabiske udenrigsministerium i Riyadh i 1980'erne haft godt fat i landets byggemarked. Nu står et stort lejlighedshotel, Al Khorayef Tower, i landets østlige provins ud mod Den Persiske Havbugt på programmet. Det er beliggende mellem Dammam og Al Khobar og indeholder 190 service-lejligheder, der er indrettet i et vertikalt, interaktivt minisamfund formet som et ikonisk tårn, der skiller sig ud i regionens skyline.
Hotellets design tager som udenrigsministeriet afsæt i lokale traditioner. Inspireret af saudi-arabisk byggekultur fremstår tårnet som et massiv af stablede volumener. Men ser man nærmere efter, er det samtidig porøst og inviterer den besøgende inden for takket være den perforerede, selvskyggende facade.
Bygningens form og dens facade er formgivet for at skabe skygge omkring bygningen og samtidig opretholde et behageligt indeklima under de ekstremt varme vejrforhold. I bunden af bygningen er der butikker og caféer, som der er adgang til fra en offentligt tilgængelig plads. Oven på butikkerne ligger hotellejlighederne i tilknytning til reception, bibliotek, træningscenter og pool. På toppen af bygningen er der planlagt en terrasse for husets beboere.
Facadens komposition af stablede volumener forskyder sig i forhold til hinanden, så der er skabt varierede lejligheder, der hver især er unikke i deres opbygning og nedbryder det store tårn til en mere menneskelig skala. Desuden skaber variationen skygge på lejlighedernes terrasser, der har forskellig orientering og dermed forskellig udsigt over landskabet, byen eller golfen.
Tårnets placering og geometri sikrer, at det skygger for de omkringliggende byrum og derved tilfører byen et svalt, grønt offentligt rum. Landskabet omkring hotellet er desuden trukket op gennem bygningen og skaber mindre semi-offentlige rekreative arealer.
Opførelsesdata

Årstal: 2014 - 2017

Adresse

Eastern Province
SA-? Al-Khobar/Dammam, Saudi Arabien

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: AIA, Abdullah Al-Khorayef
Ingeniør: Buro Happold

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Hotel

Referencer
"
Al-Khorayef Tower, Al-Khobar, Saudi Arabien
Al-Khorayef Tower, Al-Khobar, Saudi Arabien
Al-Khorayef Tower, Al-Khobar, Saudi Arabien

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE