Sandnes Ulf Stadion, Norge

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

En interesssant sammenføjning af primært to forskellige funktioner ser dagens lys i Sandnes i der sydlige Norge, hvor et nyt fodboldstadion kombineres med en ny skole. Til anlægget kan også knyttes flere funktioner som fitnesscenter, rehabiliteringscenter og amfiteater, samtidig med at sportsarenaen kan anvendes til ishockeykampe og koncerter. Det er hensigten, at den tætte forbindelse mellem kultur og idræt og den varierede aktivitet vil bidrage til et tværfagligt fællesskab og samle lokalbefolklningen i og omkring det ny stadion.
Stadionet kendetegnes af en slank og markant ramme, som er løftet fri fra en funktionel base. Rammen er bygget op som en enkel og let stålkonstruktion beklædt med en let og hvid, perforeret plastdug. Stålkonstruktion frigør tribunen fra basen og giver stadionet et svævende udtryk. Basen laves i et tungt materiale som tegl eller beton og står derved i kontrast til den lette stadiondel. Den samlede bebyggelse fremstår som en enkel og markant helhed.
Det nye stadion er placeret langs den eksisterende skov, der fungerer som en naturlig vindbryder, som er med til at sikre et godt mikroklima i og omkring stadion og skolen. Skolen er orienteret mod boligområdet og tilpasser sig de eksisterende bygningers skala. Et større rekreativt areal forbinder den nye skole med den eksisterende skole. Sammenbygningen mellem stadion og skole betyder også, at elevernes dagligdag kan fyldes med endnu mere idræt og bevægelse.
Opførelsesdata

Årstal: 2014 - 2016

Adresse

Tronesgeilen
N-4317 Sandnes, Norge

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Sandnes Ulf

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Stadion og skole

Referencer
"
Sandnes Ulf Stadion, Norge
Sandnes Ulf Stadion, Norge

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE