Løkken Strandhuse

Arkitekt:

Ukendt

Oprindeligt var feriebyen Løkkens strandhuse beskedne bygninger på hjul, der blev trukket ned på stranden i sommerhalvåret, så gæsterne fra de lokale hoteller kunne klæde om.
I dag bugseres husene ned på stranden ved hjælp af traktorer, hvor de almindeligvis placeres med tre-fire meters mellemrum 10-15 meter fra klitfoden. Her danner husenes facader en ret linie eller en regelmæssig kurve. Kommunen har givet tilladelse til opstilling af 485 strandhuse.
Fritidshusene er ualmindelig små - dimensionerne er cirka 2,3 x 3,3 x 2 meter. Ifølge stedets konventioner skal de udføres af hvidmalet træ med sort tagpap, og der har siden 1925 været mål for, hvor store vinduerne må være. Fra 1933 har det ikke været tilladt at overnatte i strandhusene.
Det er lokale folk, der ejer strandhusene. Man køber strandretten af kommunen og skal derefter selv anskaffe et strandhus, der ofte går i arv fra generation til generation.
De første strandhuse blev sat op på Løkkens strand i 1895. De kendes også andre steder - for eksempel ved den populære engelske badestrand ud til Kanalen.
Opførelsesdata

Årstal: 1895 - 1933

Adresse

Løkken Strand
DK-9480 Løkken

Byggeriets øvrige parter

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Omklædningshuse

Referencer
"
Løkken Strandhuse
Løkken Strandhuse
Løkken Strandhuse
Løkken Strandhuse
Løkken Strandhuse

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE