Gerlevvejs daginstitution, Brønshøj

Arkitekt:

Tegnestuen Vandkunsten ApS

Den ny institution på Gerlevvej tager udgangspunkt i det selvgroede og uformelle bygningsmiljø i forstaden Husum, der er karakteriseret af boligområder med stokbebyggelse og fritliggende villaer.
Denne struktur er viderefortolket til en toetagers institution, der mod Gerlevvej fremtræder som en varieret, skulpturel stok i en skala, der matcher boligblokkene og mod syd fremtræder som to klumper i villaernes skala. Sammensmeltningen af de to bygningstyper er understreget med den ensartede lette, collageagtige facadebeklædning.
Konstruktivt er institutionen opbygget af rumstore byggeelementer i ensartede bredder, baseret på trækonstruktioner.
Legepladsen uden om bygningen er anlagt på en ukunstlet måde med en række forskellige aktivitetszoner som i de omkringliggende villahaver snarere end et egentligt legelandskab. Nærmest huset er der etableret terrasser, der med træbeklædte læskærme og indbyggede sandkasser kan opfattes som en udvidelse af de bagvedliggende grupperum.
Opførelsesdata

Årstal: 2013 - 2014

Adresse

Gerlevvej 3
DK-2700 Brønshøj

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Københavns kommune
Ingeniør: Sloth Møller A/S
Landskabsarkitekt: Tegnestuen Vandkunsten ApS
Entreprenør: JBM Konsortiet: Marcoplan Entreprise A/S Jakon A/S Bravida A/S
Konsulent: Emcon A/S (bygherrerådgivning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Børnehave og vuggestue
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i indbudt totalentreprise-konkurrence 2012.

Referencer
"
Gerlevvejs daginstitution, Brønshøj
Gerlevvejs daginstitution, Brønshøj
Gerlevvejs daginstitution, Brønshøj
Gerlevvejs daginstitution, Brønshøj
Gerlevvejs daginstitution, Brønshøj

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE