Kanalvejsgrunden med Microsoft, Kongens Lyngby

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

For at opfylde ambitionen om at udvikle Kgs. Lyngby til en Nordeuropas førende videns- og uddannelsesbyer har Lyngby-Taarbæk Kommune taget initiativ til opførelsen af et storslået bygningskompleks med en blanding af studenter- og forskerboliger til Danmarks Tekniske Universitet, DTU, butikker og et nyt it-hovedsæde for Microsoft, beliggende ved den gamle Fæstningskanal midt i byen.
Mellem 300 og 400 studieboliger er placeret i områdets midterblok samt i to blokke mod Toftebæksvej. De orienteres med optimale dagslysforhold og en attraktiv udsigt mod Kanalområdet og de nye indre gårdrum. Mod Klampenborgvej i øst anbringes de to nye blokke til Microsofts hovedkvarter i Danmark, hvor der oprettes omkring 1.000 nye arbejdspladser. Hele bebyggelsen er mod nord afgrænset af Lokalbanen til Nærum.
De geometrisk udformede bygningskroppe adskilles af tre nord-syd-gående akser, Rambla, Canyon og Den Grønne Passage, der skaber forbindelser til lokalbanestationen, Lyngbys centrum og storcenter mod syd samt til stisystemet mod nord, der fører til DTU's campusområde. Akserne er udformet som arkitektoniske skår med platforme, terrasser og trapper, hvor studenter, forskere, it-ansatte, nabobeboere og andre i alle aldre kan dyrke sport, mødes, slappe af og udveksle synspunkter af fx digital karakter.
Syd for blokkene anlægges en ny park ved Fæstningskanalen, hvis grønne karakter trækkes ind mellem husene. Her foreslås opsat både lavteknologiske elementer som bænke, træer og figurer samt mere avanceret lege- og bevægelsesudstyr til for eksempel musik-, lyd- og lysaktiviteter. Herved kunne byens skoler, børnehaver og andre fremtidige generationer opleve, hvorledes teknologi, viden og bevægelse på nye måder kan medvirke til læring og leg.
Facaderne i den ny bæredygtige bebyggelse beklædes med lyse og mørke materialer for at reflektere og fordele lyset til omgivelserne samt gennem forskellig lysabsorption at skabe et komfortabelt mikroklima mellem bygningerne. Stueetagerne med butikker og caféer m.v. får åbne glasfacader, der yderligere vil medvirke til en positiv, social atmosfære i området.
Opførelsesdata

Årstal: 2013 - 2020

Adresse

Kanalvej
DK-2800 Kongens Lyngby

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Danica Pension
Ingeniør: Cowi og Alectia
Entreprenør: Hoffmann A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Studieboliger, butikker og it-kontorer

Referencer
"
Kanalvejsgrunden med Microsoft, Kongens Lyngby
Kanalvejsgrunden med Microsoft, Kongens Lyngby
Kanalvejsgrunden med Microsoft, Kongens Lyngby
Kanalvejsgrunden med Microsoft, Kongens Lyngby

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE