Hotel Tre Ege, nu Kirkens Korshærs Herberg, Brabrand

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Hotel Tre Ege blev opført som motel ved en af indfaldsvejene til Aarhus. I sagens natur blev det derfor disponeret med fire grupper, hver med otte værelser, der ligger i direkte og bekvem afstand fra parkeringspladsen. Motellet blev opført med sikker sans for kvalitet, både i den sikre indretning og i den enkle behandling af rustikke materialer.
Planen er overordentligt velordnet. En lige ganglinje forbinder hovedfløjens funktioner med hinanden i et uhøjtideligt og afvekslende forløb med pejsestue og bar i den ene ende og restauranter, selskabslokaler og terrasse i den anden. I midten ligger køkken og reception, hvorfra en anden regelret korridor fører til værelsesafsnittene. Den føles heller ikke lang, for den er terrasseret med trapper ned over terrænet og får et smukt sidelys fra gårdhaverne mellem værelsesgrupperne. Værelserne fik en upretentiøs indretning, beregnet til kortere ophold.
De dominerende materialer er tegl og træ. De upudsede teglstensvægge er ude og inde hvidmalede, træet er enten ubehandlet eller mørkt bejdset og gårdene er brolagt med træ. De indvendige gulve i pejsestue, bar og reception er af mørkebrune klinker, lofterne er mørkeblå med ubehandlede trælister og de murede bænke var oprindelig betrukket med skind. Den klassiske møblering satte prikken over i'et - den var tegnet af Børge Mogensen.
Moteldriften varede kun en kort årrække, hvorefter Danske Bank benyttede huset som kursusejendom. Siden 2000 har Kirkens Korshærs Herberg holdt til i huset. Disse omskiftelser har medført, at næsten al den oprindelige, dekorative billedkunst er fjernet - og at mindre vellykkede om- og tilbygninger har forringet et af Friis & Moltkes store arbejder.
Opførelsesdata

Årstal: 1962 - 1963
Bygningsændringer og ombygninger:
Har efter hoteldriften fungeret som kursusejendom for Den Danske Bank indtil 2000. Hotel Tre Ege overtaget af Århus Amt (nu Region Midtjylland) og Kirkens Korshær 2000.

Adresse

Årslev Møllevej 15
DK-8220 Brabrand

Byggeriets øvrige parter

Landskabsarkitekt: Sven Hansen
Konsulent: Emil Gregersen og Erik Heide (kunstnerisk udsmykning), Børge Mogensen (møblering)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Hotel, senere kursusejendom, nu herberg

Referencer
Arkitektur DK 6-1963, side 208. Poul Erik Skriver: Friis & Moltke. Arkitektens Forlag, 1997. Mogens Brandt Poulsen: Århus Arkitekturguide. Arkitektskolen i Aarhus, 1999. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE