Marienlund, Århus

Arkitekt:

Arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S, arkitekter MAA

Marienlund i Aarhus er et karakterfuldt eksempel på en videreudvikling af det danske by- og rækkehus. Det er byggegrundens specielle langstrakte form og beliggenhed, der har adstedkommet en bygningstype på tre etager, hvorfra beboerne har kontakt til det nære fælles haverum og udsigt til Risskov på den anden side Ringvejen - der dog uheldigvis med tiden er blevet mere og mere trafikbelastet.
Adgangen til bebyggelsen sker gennem et rundt overdækket garageanlæg, hvorfra boligerne nås via en dyb kolonnade vest for husene. I stueetagen ligger der service- og hobbyrum, gæstetoilet samt en lille afskærmet terrasse. På første sal findes som ét stort, åbent rum køkken, spise- og opholdsstue samt en smal altan og på anden soveværelser og bad. Helt mod syd i en forskudt blok er der dog indrettet almindelige lejligheder.
Rækkehusene er opført i hvidmalet tegl med bærende tværskillerum. Dækkonstruktionen er beton. Facaderne er udført som sortimprægneret snedkerarbejde med mørkegrønne fyldinger og glas. Ud for køkkener og soveværelser er der anbragt lodrette solafskærmningsgitre.
Opførelsesdata

Årstal: 1960 - 1962

Adresse

Skovfaldet 2 og 2 A-S
DK-8200 Århus N

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Christian Madsen
Ingeniør: Abrahamsen & Nielsen A/S, FRI

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Rækkehuse

Referencer
Arkitektur DK 5-1962, side 169. Mogens Brandt Poulsen: Århus Arkitekturguide. Arkitektskolen i Aarhus, 1999. Michael Sheridan: Mesterværker. Strandberg Publishing, 2011. "
Marienlund, Århus
Marienlund, Århus
Marienlund, Århus
Marienlund, Århus
Marienlund, Århus

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE