Syddansk (Odense) Universitets Kollegium

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Syddansk Universitet i Odense får fra 2015 et helt nyt kvalitetskollegium, der i kraft af sin spektakulære højde og udformning bliver et markant vartegn for både universitet og Odense by.
Kollegiet med plads til 250 værelser består af tre forbundne 14-etagers tårne med fællesarealer imellem. Tårnene er drejet i forhold til hinanden, således af kollegiet er uden en bagside.
Yderst i komplekset ligger kollegieværelserne med en formidabel udsgt over by og landskab. På grund af blokkenes drejning kan de enkelte kollegianere ikke kigge ind til hinanden. Hvert værelse har en indeliggende altan, der både har en attraktiv og en energimæssig funktion, der hjælper med at styre solindfaldet, så man kan spare betragteligt på energien til køling. Ind mod bygningens midte bliver funktionerne mere og mere kollektive. Først ligger fællesstuer, der er tænkt som socialt mødested for hver klynge bestående af syv værelser. Inderst ligger køkkenet, som er fælles for hele etagen. Det har en glasfacade, der sikrer lys og udsyn i tre retninger.
Den øverste etage med tagterrasser og bibliotek har selvsagt en storslået udsigt og er forbeholdt fællesaktiviteter som for eksempel bylandbrug, musik- og dramaudfoldelse samt fitness.
Kollegiet placeres på en attraktiv grund i skovbrynet ved indkørslen til universitetet. Byggeriet finansieres af en stor donation fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Opførelsesdata

Årstal: 2013 - 2015

Adresse

Campusvej, Windsløwparken
DK-5220 Odense SØ

Byggeriets øvrige parter

Ingeniør: Niras A/S, FRI
Konsulent: A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (finansiering)

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Kollegium
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i indbudt konkurrence 2013.

Referencer
"
Syddansk (Odense) Universitets Kollegium
Syddansk (Odense) Universitets Kollegium

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE