Springfield University Hospital, London, England

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Det victorianske Springfield Hospital i London skal moderniseres til et tidssvarende psykiatrisk hospital med god dansk design og innovativ bæredygtighed, der styres af C. F. Møllers Tegnestue.
Valget af den danske tegnestue blev foretaget, fordi bygherren under studiebesøg var blevet inspireret af den nordiske sundhedssektor, hvor bl.a. det terapeutiske sigte og måden at drive hospital på i Danmark blev vægtet højt. Det var ikke blot arkitekturen, der betød noget, men de nordiske landes evne til at udvikle hele sygehusområdet.
Projektets arkitektur tager afsæt i den moderne psykiatris arbejdsmetode Recovery, der tilsigter at faciliteterne fremmer den sindslidendes mestringsevne. Derfor får beboerne enkeltværelse med mulighed for privatliv og mulighed for at låse egen dør, fællesarealerne understøtter socialt samvær, der er dagslys overalt i bygningen og adgang til frisk luft og gode udendørsarealer.
Byggeprojektet skal nu udarbejdes sammen med bygherren, South West London og St Georges Mental Health NHS Trust. Det er C.F. Møllers første store opgave for sundhedssektoren i England. Faciliteterne forventes færdigopført i 2015.
Opførelsesdata

Årstal: 2012 - 2015

Adresse

61 Glenburnie Road, Tooting
GB-SW17 7DJ London SW, England

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: South West London & St. Georges Mental Health NHS Trust

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Hospitalsfaciliteter
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i dialogkonkurrence 2012.

Referencer
"

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE