Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Ølstykke

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

I de senere år har der været en tendens til, at flere offentlige funktioner bliver samlet under samme tag. Trenden har gjort sig gældende ved realiseringen af nogle nye livlige biblioteker, der er sammensmeltet med skoler, kulturhuse og sågar en svømmehal.
Nu kombineres det nye Egedal Rådhus med et sundhedscenter til en samlet enhed, som bliver et af de første byggerier i et planlagt nyt byområde omkring Egedal S-togsstation. Dermed bliver den ny storkommunes forvaltninger, der kommer fra otte forskellige lokaliteter, naboer til sundhedscentret, der indeholder træningssale for børn og voksne samt genoptræningsfaciliteter.
En offentlig indendørs passage leder gennem den store bygning til et stort atrium og et borgertorv, hvortil alle husets mange funktioner henvender sig. En af dem er byrådssalen, placeret i stueetagen, der kan åbnes op mod borgertorvet og inddrages til udstillingsareal, koncertsal eller lignende ved særlige lejligheder.
Som det hedder i konkurrencens dommerbetænkning anslår huset et markant kvalitetsniveau for den fremtidige bebyggelse i Egedal By. Det vurderes videre, at dagslyset udnyttes på en effektiv måde. Især fremhæves behandlingen af ovenlyset i atriet, der effektivt lader dagslyset komme ind og rundt i bygningen, uden at unødig solenergi belaster indeklimaet i varme perioder. Dermed følger nybygningen det lysskema, som Henning Larsen og tegnestuen har dyrket så mesterligt gennem en række byggerier.
I projektet til det nye rådhusbyggeri er omsorg for borgerne og gode forhold for medarbejderne centrale fokuspunkter. Huset er designet som et åbent og imødekommende byggeri med nogle attraktive uderum, pladsen foran rådhuset og rådhushaven. Bygningens facade får en svævende karakter ved anvendelse af zink- og glaselementer. Rådhuset opføres som en del af den ny bydel i Egedal. Bygningen er derfor udformet, så den får karakter i alle faser af den nye bydels udvikling.
Egedal Rådhus og Sundhedscenter opføres som lavenergibyggeri 2020 og forventes indviet i slutningen af 2014.
Opførelsesdata

Årstal: 2012 - 2014

Adresse

Egedal Stationsvej
DK-3650 Ølstykke

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Egedal Kommune
Ingeniør: Henrik Larsen, FRI, og Jørgen Nielsen, FRI
Entreprenør: Züblin A/S

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Rådhus og sundhedscenter
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i indbudt projektkonkurrence 2012.

Referencer
"
Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Ølstykke
Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Ølstykke
Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Ølstykke
Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Ølstykke

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE