Farums fremtid (projekt)

Arkitekt:

Tegnestuen Vandkunsten ApS

Forstadsbyen Farum bestræber sig på at få en ny helhedsplan for midtbyen, hvor der lægges vægt på mere byliv og sammenhæng på tværs af området, nye anvendelser af den frilagte Bybækgrunden og en styrkelse af Farum Midtpunkt. Initiativet er et led i Realdanias bæredygtige udviklingsplaner for fremtidens forstæder.
Det er Tegnestuen Vandkunsten, der skal føre målsætningen ud i livet. Det gøres bl.a. gennem et pragmatisk projekt med et varieret forløb, der er en moderne fortolkning af den populære rækkehusbebyggelse i de københavnske kartoffelrækker.
Planen indebærer en ny bystruktur med ny arkitektur og større tæthed, hvor det er rart og spændende at bo og færdes. Forslaget beskrives som et både visionært og realistisk billede af, hvordan Farum kan udvikle sig med bedre sammenhænge på tværs, en helhedsplan for Farum Midtby og et forslag til en udbygning af Bybækgrunden. Der søges et miljø som i Kartoffelrækkerne, hvor høj tæthed og fællesskab går hånd i hånd med gademiljøet og forhavernes liv. Den ny bebyggelse skal optage både erhverv og boliger i forskellige størrelser og typer. Materialerne er inspireret af Farum Midtpunkt med en tung basis af tegl og lettere overbygninger af cortenstål eller andre lettere plader
Projektet bygger videre på de kvaliteter i det nære boligliv i de grønne omgivelser, der leves i forstæderne. Det tager udgangspunkt i forstadens eksisterende værdier, der søges fastholdt og udviklet som alternativ til Københavns citys pulserende byliv.

Opførelsesdata

Årstal: 2012 - 2020

Adresse

Farum Midtpunkt, Bybækgrunden, Paltholmvej
DK-3520 Farum

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Furesø Kommune
Ingeniør: Esbensen og Sloth-Møller, FRI
Landskabsarkitekt: Tegnestuen Vandkunsten ApS
Konsulent: Tyréns AB og Lise Gamst

Anvendelse

Hovedfunktion : Andet byggeri
Bygningsart : Udviklingsplan
Særlige aspekter: Vinderprojekt i indbudt, todelt projektkonkurrence 2012.

Referencer
Arkitekten 5-2012, side 72. "
Farums fremtid (projekt)
Farums fremtid (projekt)
Farums fremtid (projekt)

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE