Skodsborg Spa & Fitness

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Det hundrede år gamle hvide Skodsborg Kurhotel har fået en japansk-arabisk inspireret tilbygning ved siden af den markante indgangs-kolonnade. Den er også hvid med kubiske volumener og vinduer i forskellige størrelser og dybder. Tilbygningen viderefører stedets tradition som kurhotel og velvære-center.
Husets nye spa- og fitness-faciliteter er arrangeret om et indbydende centralt atrium. Stueetagen er udformet som et stemningsfuldt forløb af spabade og bassiner. Centralt i rummet ligger den store hydrospa, mens en række mindre bade og saunaer er placeret rundt om på et løftet niveau. Fra stueetagen er der udgang til den nye have med solterrasse og jacuzzi. På første sal findes det nye træningscenter og de primære træningssale med visuel forbindelse til de mere rolige og private faciliteter som yogasal og testrum på anden sal. I kælderen er der et svømmebassin og et bassin til babysvømning og genoptræning.
I dagbladet Politikens anmeldelse af stedet anføres det bl.a., at kitsch-indretningen af de mange små oplevelses-kamre er foretaget af et spafirma, der tydeligvis ikke har taget hensyn til arkitekturens stille værdighed. Ligeledes kritiseres med rette spaens kapitalistiske forretningsmodel, der i modstrid med dansk demokratisk skik og brug opdeler huset i zoner, der er tilpasset forskellige ydelser og priser. Det er vist en ommer. Man bør tage større sko på.
Opførelsesdata

Årstal: 2010 - 2012

Adresse

Skodsborg Strandvej 139
DK-2942 Skodsborg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Skodsborg Spa & Fitness
Ingeniør: Moe & Brødsgaard A/S
Landskabsarkitekt: Svend Kierkegaard A/S
Entreprenør: Hoffmann A/S
Konsulent: Malene Bach (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Badeforretning

Referencer
Byggeri 1-2012. Politiken 19-02-2012. "
Skodsborg Spa & Fitness
Skodsborg Spa & Fitness
Skodsborg Spa & Fitness
Skodsborg Spa & Fitness
Skodsborg Spa & Fitness

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE