KPMG, Frederiksberg

Arkitekt:

3xN (Nielsen, Nielsen & Nielsen), arkitekter MAA

KPMG's nye danske hovedsæde ved Flintholm Station på Frederiksberg er på mange måder et vellykket kontorhus med en høj standard. Bygningen er trods sin størrelse tilpasset omgivelserne, dens butikker i stueplanet bidrager til aktivitet og sammenhæng i det lokale bymiljø og både bygningen og dens placering er bæredygtig såvel materialemæssigt som trafikalt i kraft af naboskabet til s-tog og metro.
Bygningens sløjfeform som et trekløver skaber overskuelighed inde i det store kontorhus. De tre dele kobles sammen af det centrale rum, der samtidig deler strukturen op i mindre dele. Tre høje trekantede atrier og et glasoverdækket trapperum i midten trækker lys ind og skaber indre kig på kryds og tværs. Atrierne bryder bygningen ned i skala og er usædvanlig oplevelsesrige med varierede loftshøjder, krydsende gangbroer i forskellige retninger og store, blågrønne "klippeformationer", der overdækker møderum og et stort auditorium.
Hovedindgangen er unormalt, men overraskende placeret for enden af en høj trappe på anden sal - fordi de nederste etager er udnyttet til parkering, teknikrum og butikker som en slags bufferzone mellem den tidligere gasværksgrunds urensede, forurenede jord og kontoretagerne. Huset har fået en omfattende udsmykning af en lang række kunstnere, skabt direkte til rummene. Det gælder eksempelvis to blå lamper ved hovedindgangen og naturmotiverne i parkeringskælderen, udført som fotokunst.
I stedet for en massiv, dominerende kasse får det nye byrum ved Flintholm tilført luft og varierede former og højder. Bygningens rolige og solide, vinklede facade, beklædt med en varm jurasten mellem store vinduer, spiller videre på Frederiksbergs mange vertikale facadelinjer og forlænger de grønne områder og havebykarakteren helt ind i huset.
Den bæredygtige facade skærmer mod sollyset fra syd og åbner op mod nord - efter samme principper som er udført på den ekspressive Horten-bygning i Tuborg Nord i Hellerup. Herudover tilstræbes et minimeret energiforbrug gennem rumorientering og -disponering samt designet på konstruktion og materialer.
Opførelsesdata

Årstal: 2010 - 2012

Adresse

Osvald Helmuths Vej 4
DK-2000 Frederiksberg

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: KPMG
Ingeniør: MT Højgaard A/S
Landskabsarkitekt: Henrik Jørgensen Landskabsarkitekter
Entreprenør: MT Højgaard A/S
Konsulent: Jeppe Hein, Tal R, Eva Schegel, Erik Steffensen, Per Bak Jensen og Lykke Andersen (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Domicil for revisionsfirma

Referencer
Politiken 26-01-2012. "
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg
KPMG, Frederiksberg

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE