Vejle Boldklubs klubhus og træningsbaner

Arkitekt:

Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue, arkitekter MAA

Vejle Boldklub har med et to-etagers nye klubhus fået rigtigt flotte rammer til fodboldspillere og fans. Klubhuset er beliggende i skovbrynet ved Bredal Kær, hvor der desuden er anlagt et vifteformet træningsanlæg med seks fodboldbaner, smukt integreret i landskabet.
Klubhuset har omklædningsfaciliteter i stueetagen og cafeteria m.v. på første sdal, hvorfra der er udsigt til træningsbanerne. Bygningen er omgivet af lette gangbroer, som sikrer et optimalt flow mellem de to etager samt gode indgangsforhold til alle faciliteter - uafhængigt af hinanden. Dens facader er gjort levende og varierede ved brug af forskellige materialer, en sort åben trækonstruktion i en fin kontrast til det hvide murværk bagved.
Byggeriet er disponeret som moduler, således at det kan udvides med flere moduler, ligesom anlægget kan udvides med yderligere boldbaner. På længere sigt skal både elite- og amatørspillere samt andre grupper kunne benytte anlægget. Med meget enkle virkemidler er der skabt en visionær fortolkning af den traditionelle klubhusbebyggelse, der varsler godt for sportens fremtidige bygninger.
Opførelsesdata

Årstal: 2009 - 2010

Adresse

Hellumvej 9
DK-7100 Vejle

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Vejle Boldklub og Vejle Kommune
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen A/S
Landskabsarkitekt: Arkitektfirmaet C. F. Møllers Tegnestue

Anvendelse

Hovedfunktion : Institution
Bygningsart : Klubhus og træningsbaner
Særlige aspekter: Tildelt Vejle-Prisen 2010.

Referencer
"

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE