Novo Nordisk, nyt domicil, Bagsværd

Arkitekt:

Henning Larsens Tegnestue A/S, arkitekter MAA

Insulinvirksomheden Novo Nordisk fortsætter sin udbygning på dens arealer i Bagsværd, beliggende bag ved den berømte boligbebyggelse Søndergårdsparken. I forlængelse af det hidtidige laboratoriekompleks på Krogshøjvej er der nu opført et nyt domicil til firmaets øverste ledelse og 1.100 administrative medarbejdere fra andre adresser i Storkøbenhavn.
Arkitekturen er præget af enkelthed og skaber optimale betingelser for husets brugere med et funktionelt og bæredygtigt design. Domicilet består af to kontorbygninger placeret i et grønt og indbydende landskab, der er inspireret af danske skove og landskaber. Landskabet er i flere niveauer og sikrer en stor grøn tilstedeværelse og en uadskillelig kontakt mellem bygningerne og de grønne omgivelser.
Den største bygning er et seksetagers, cylinderformet hus, inspireret af insulinmolekylet, der rummer fællesfunktioner. Den anvendte cirkelform er perfekt uden start eller slutning. Den er et billede på balance og fokus. Cirklen kan ses fra alle sider og har ingen bagside. Molekylets helix-strukturer er også udgangspunktet for den indre spiraltrappe med dynamiske, hvide balkoner i atriet. Formen er ligeledes optimal til at nå et lavt energiforbrug.
Den anden bygning er kileformet og har fire etager. Den har et selvstændigt udtryk og er indpasset sig i det kuperede landskab, men relaterer sig til den cirkulære nabobygning. Den kileformede geometri skaber en sammenhængende bebyggelse af lavere, polygone bygninger, som iscenesætter det samlende midtpunkt, den cirkulære hovedbygning.
De to huse giver plads til levende rumligheder i et fleksibelt og åbent kontormiljø, hvor mennesker kan mødes, og hvor der skabes synergi mellem medarbejdere på tværs af arbejdsfelter og mellem medarbejdere og gæster fra hele verden.
Opførelsesdata

Årstal: 2011 - 2014

Adresse

Krogshøjvej 42-48
DK-2880 Bagsværd

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Novo Industri A/S
Ingeniør: Alectia A/S
Landskabsarkitekt: SLA Landskabsarkitekter
Entreprenør: MT Højgaard A/S
Konsulent: Grontmij Carl Bro A/S (bugherrerådgivning) og Olafur Eliasson (kunstnerisk udsmykning)

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Administrationsbygning
Særlige aspekter: Førstepræmieforslag i inviteret konkurrence 2011.

Referencer
Byggeri 2-2014. Byg, Bæredygtigt Byggeri 3-2014, side 4. "

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE