Husum Slot, Schloss vor Husum, Tyskland

Arkitekt:

Ukendt

Slottet i Husum er bygget på en tidligere klostergrund som en direkte efterfølger til Reinbek, opført få år forinden. Det er også et renæssanceanlæg, præget af nederlandske bygmestre og kunstnere. Det er et trefløjet anlæg i røde tegl med vandrette sandstensbånd omkring en slotsgård. I sin oprindelige udformning blev hjørnerne markeret med trappetårne og sidefløjene havde rigt udsmykkede vælske gavle. Efter en ombygning i 1752 på grund af tiltagende forfald er slottet dog blevet noget forenklet. En portbygning fra 1612, placeret vinkelret på slotsanlægget, er bevaret i sin originale skikkelse. Den har vælske gavle med volutter samt en rigt dekoreret sandstensportal med dobbeltpilastre og våbenskjold. Slottets indre domineres bl.a. af gamle møbler, malerier og store pragtkaminer, der er ypperligt udsmykket af billedhuggeren Henni Heidtrider. Midtertårnet er rekonstrueret af Karsten Rønnow i 1978.
Opførelsesdata

Årstal: 1577 - 1582
Bygningsændringer og ombygninger:
Portbygning 1612. Slottet blev benyttet af de gottorpske hertuger indtil 1721, da det kom under den danske krone efter den Store Nordiske Krig. Ombygning af Otto Johann Müller og Cai Dose 1750-52. Restaurering af Karsten Rønnow 1978.

Adresse

König-Friedrich V-Allee/Schlossstrasse 2
D-25813 Husum, Schleswig-Holstein, Tyskland

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Hertug Adolf I af Gottorp
Konsulent: Henni Heidtrider (billedhuggerarbejder)

Anvendelse

Hovedfunktion : Privat boligbyggeri
Bygningsart : Slot, nu kulturcenter

Referencer
Kasper Lægring og Badeloch Vera Noldus (red.): Skjulte skatte i grænselandet. Dansk bygningsarv i Slesvig og Holsten. Bianco Luno, 2010. "
Links

http://de.wikipedia.org/wiki/Schloss_vor_Husum http://www.husum-tourismus.de/schloss.html?&L=2

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE