Schwabinger Tor Hotel, München, Tyskland

Arkitekt:

Schmidt, Hammer & Lassen K/S, MAA

Hotelprojektet er placeret i den nye bydel Schwabinger Tor, langs den nordlige ende af Leopoldstrae. Udfordringen i konkurrencen var at bringe Münchens byarkitektoniske karakteristika, med det liv og den atmosfære, som det historiske centrum er kendt for, med ind i den nye og moderne bydel. Projektets arkitektoniske koncept tager udgangspunkt i tre elementer: En analyse af den historiske by med buer, hvælv og arkader, et tæt samspil med masterplanens boulevarder, pladser og stræder og et fokus på det enkelte menneske og hotelgæstens oplevelse.
Arkademotivet er kendt i München og er med til at formulere en overgang imellem den offentlige plads og det private rum. Der opstår et semioffentligt rum, hvor folk kan opholde sig og betragte livet i byen. Det er denne værdi, som er integreret i designet af hotellets stueetage. Mod nord og syd danner to nye bypladser et naturligt ankomstområde for hotellet og konferencecenteret, som yderligere er understreget af to markante, gyldne hvælvede rum. Disse helt unikke rum giver følelsen af at være en del af noget særligt for både hotelgæsten og den forbipasserende. Det er betagende, storladent og luksuriøst.
Hotelværelserne er ved et enkelt arkitektonisk træk gjort helt specielle. De integrerede, store og luksuriøse badeværelser - en form for private spa-rum - med dagslys og visuel kontakt til det grønne, giver en afslappet og karakterfuld atmosfære i alle hotellets værelser. Brugen af dagslys er et gennemgående tema, som vil give hotelgæsten en udsøgt oplevelse og sætte helt nye standarder for top-hoteller.
Opførelsesdata

Årstal: 2012 - 2014

Adresse

Leopoldstrasse, Schwabinger Tor
D-80800 München, Tyskland

Byggeriets øvrige parter

Bygherre: Jost Hurler Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft GmbH & Co. KG

Anvendelse

Hovedfunktion : Erhverv
Bygningsart : Hotel
Særlige aspekter: Førstepræmieprojekt i international konkurrence 2010.

Referencer
Politiken 18-03-2010. "
Schwabinger Tor Hotel, München, Tyskland
Schwabinger Tor Hotel, München, Tyskland
Schwabinger Tor Hotel, München, Tyskland
Schwabinger Tor Hotel, München, Tyskland
Schwabinger Tor Hotel, München, Tyskland

FORSIDE | BYGNINGER | ARKITEKTER | ARKITEKTFIRMAEROM PROJEKTET | KONTAKT |

ARKARK.DK blev oprettet i 2007 af arkitekter Esben Larsen og Rimas Steponaitis.
Copyright ©ARKARK.DK 2011. All Rights Reserved. Powered by SCIMORE